Basics van Beauty/Uncategorized

Basics van Beauty – Deel 1

Met make-up beginnen is vaak lastig. Want wat kun je nou beter wel doen, en wat niet? Vanaf vandaag is dit een nieuwe rubriek op BirdsandBeez, de Basics van Beauty. Vandaag is het tijd voor deel 1, hoe krijg je een mooi stralend en egale huid? In totaal komen er 6 delen online met in elk deel een andere ‘basic’ die je echt moet weten. Dit is vooral handig voor meiden die net met make-up beginnen en nog niet zo goed weten hoe. Lees snel meer! 

Een mooie en egale huid is eigenlijk dé basis van een mooie look. Met alleen een mooie egale huid kun je ookal de deur uit zonder je nog verder op te maken. Met de juiste concealer en foundation kun je al zorgen voor een mooie naturelle egale huid.

Het belangrijkste voordat je een mooie egale huid kunt creëren, is dat je huid zelf niet te droog is. Als je huid erg droog is ga je snel velletjes zien in je foundation en concealer, en dat geeft absoluut geen mooi effect. Gebruik daarom elke dag een goede voedende dagcrème die past bij jou huidtype. Vooral in de winter is dit belangrijk, omdat je huid dan wat droger is dan in de zomer.

Een mooie egale huid kun je op twee manieren creëren. Een natuurlijk manier en met make-up. Niet iedereen is met een natuurlijke egale huid gezegend, maar ik kan je wel een paar tips geven om je huid te verbeteren.

1. Drink veel water! Door veel water te drinken blijft je vochtbalans in evenwicht. Ook heeft water de werking dat het zuiverend werkt. Het drinken van groene thee heeft ongeveer dezelfde werking als het drinken van water. Je kunt ze makkelijk afwisselen zodat je het niet zat word.

2. Reinig je gezicht minimaal één keer per dag met een goede reinigingslotion  of face wash. Vooral aan het einde van de dag is dit belangrijk. Zo haal je al het vuil en stof van je gezicht en kun je met een schoon gezicht gaan slapen.

3. Na het reinigen van je gezicht ’s avonds een tonic gebruiken. Dit haalt nog even net de laatste restjes vuil uit je gezicht.

4. Zorg dat je al je vitamines en voedingsstoffen binnenkrijgt.

5. Gebruik een keer per week een lekker masker die past bij jou huidtypen. Dit is lekker voor je huid, en je gunt jezelf even een lekker momentje voor jezelf.

Een egale huid met make-up

Natuurlijk kun je je huid ook proberen egaal te maken met behulp van make-up.

Concealer

Een mooie egale huid begint natuurlijk met het wegwerken van rode plekjes en plekjes die je wat minder mooi vind aan jezelf. Rode plekjes kun je het beste verbergen met een groene concealer. Groen haalt namelijk het rood uit je huid. Voor wallen kun je het beste een roze kleur concealer gebruiken (als je een koude huid hebt) en een gele concealer kun je het beste met wallen gebruiken als je een warme huid hebt. Dep voorzichtig met je vinger met de concealer op het plekje totdat je hem niet meer ziet. Een palette waar veel concealer kleuren inzitten is het concealerpalette van Catrice. Deze is gewoon te koop bij de Kruidvat. Op internet zou je er eventueel ook een aantal kunnen vinden.

Foundation

Een foundation zorgt ervoor dat je hele gezicht in de kleur van de foundation word, wat dus zorgt voor een egale huid. Als je op zoek gaat naar een goede foundation zorg er dan voor dat de kleur bij jou huid past. Een foundation lijkt in het potje vaak donkerder dan dat hij is. Test voordat je een foundation koopt deze altijd op je gezicht. Je hand is namelijk donkerder dan je gezicht, en zo kun je een te donkere foundation kopen (Dat is mij vroeger wel eens overkomen). Als je een foundation test, kun je hem daarom het beste op je gezicht testen. Loop daarna even naar buiten om te kijken of hij er in het daglicht ook goed match met jou huid. De lampen in winkels kunnen soms nog wel eens een vertekenend beeld geven. Als je precies je foundation kleur wilt weten en hoe die op jou huid past, dan zou je naar bijvoorbeeld de MAC store of een counter kunnen gaan en vragen of de MUA een foundation die geschikt is voor jou huid op je kan testen.

Het aanbrengen van foundation kun je op twee manieren doen: met je vingers of met een kwast. Kies de manier die je zelf het fijnste vind. Begin met het opdoen van wat kleine kloddertjes foundation op je voorhoofd, neus, wangen en kin. Zorg ervoor dat je dit goed verdeeld. In het begin is het een beetje uitproberen hoeveel je precies nodig hebt. Zorg dat je niet meteen begint met veel te veel, je kun beter te weinig aanbrengen dan teveel. Bij te weinig kun je namelijk altijd nog wat aanbrengen, bij teveel moet je het er weer afhalen. Let bij het uitsmeren van de foundation er goed op dat je je oren en kaaklijn en een deel van je hals ook insmeert. Anders lijkt het net of je een masker ophebt.

Haal voor de naturelle look het teveel dat je aan foundation hebt dit eraf met een tissue. Doe dit met een zakdoekje waarmee je voorzichtig over je gezicht dept. Dit zorgt er ook voor dat je foundation langer blijft zitten.  Tip: Breng je foundation altijd aan bij daglicht. Zo zie je meteen of het er natuurlijk uitziet. Sommige sfeerverlichtingen geven, net als in de winkel, een vertekenend beeld. Dan kan het in de spiegel wel lijken of het er heel natuurlijk uitziet, maar in het daglicht dan totaal niet.

Breng na het aanbrengen van je foundation een compact poeder aan. Dit kan een transparante zijn of een die bij de kleur van je huid past. Ga met deze poeder over je hele gezicht. Dit zorgt ervoor dat je foundation en concealer langer blijven zitten en dat je huid niet zo glimt. Je kunt de poeder ook altijd meenemen in je tas zodat je het in de loop van de dag, als je gezicht toch nog gaat glimmen, makkelijk kunt bijwerken.

Dit was deel 1 van Basics of Beauty. Ik hoop dat jullie wat aan deze tips en uitleg hebben.

Heb jij nog tips? 

Liefs, Kimberly

Bron foto’s: Google

Advertenties

10 thoughts on “Basics van Beauty – Deel 1

  1. Pingback: Basics van Beauty – Deel 3 | birdsandbeez

  2. Pingback: Basics van Beauty – Deel 4 | birdsandbeez

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s