Basics van Beauty

Basics van Beauty – Deel 3

Deel 1 en deel 2 kon je hier en hier al bekijken, en vandaag is het weer tijd voor deel 3 in de reeks van Basics van Beauty. Deze keer gaat het over highlighter. Waar kun je het voor gebruiken, waar gebruik je het en hoe gebruik je het? Al deze vragen komen in dit deel aan bod. Ben je benieuwd? Lees dan snel meer! 

Highlighter. Een product waar ik gek op ben. Je kan je gezicht hier een mooie glans mee geven en je kan je ogen er wakkerder uit laten zien. Het is echt een product dat ik dagelijks gebruik. Highlighter is vooral bedoeld om je gezicht een mooie (zomerse) gloed te geven. Een mooi gloedje ziet er vaak ookal wat gezonder uit, en in combinatie met blush is het ideaal als je je even niet zo lekker voelt en je het niet wilt laten zien. Bijvoorbeeld omdat je naar je werk moet of juist een leuke date hebt met die jongen en die je echt niet wilt afzeggen. Maar hoe en waar gebruik je highlighter nu? Vandaag kom je het te weten!

Highlighter kun je op verschillende plekken in je gezicht gebruiken. Op je jukbeenderen, je neusbrug, bij je cupidoboogje (dat is dat inhammetje bij je bovenlip) en bij je ogen. Net al bij blush heb je ook bij highlighter verschillende soorten.

Highlighter in poedervorm

Highlighter in poedervorm is denk wel een highlighter die het meeste voorkomt, vooral bij oogschaduw. In bijna alle oogschaduwpalette’s met twee, drie of meer kleuren zit wel een lichte highlight kleur. Ook heb je een highlighter poeder voor je gezicht. Deze kun je gemakkelijk aanbrengen met een poederkwast. Eigenlijk werkt dat hetzelfde als blush, alleen breng je het op een andere plek aan. Je neemt een beetje van de highlighter op je kwast, tikt dit af en brengt het aan op je jukbeenderen.

Vloeibare highlighter

Net als bij blush heb je ook highlighter in een vloeibare vorm. Je brengt eerst een paar drupjes aan op je hand, pakt een beetje met je vingers of met een kwast en brengt dit aan op je gezicht. Ikzelf heb nog nooit een highlighter in vloeibare vorm gebruikt, deze zie je namelijk ook niet echt in de winkel. Wel weet ik dat je er voorzichtig mee moet werken, als je teveel drupjes gebruikt op je gezicht kun je net een discobal lijken, en dat wil je natuurlijk niet.

Highlighter in stickvorm

Ook heb je highlighter in een mooie stickvorm. Dit is vooral makkelijk om je wenkbrauwbot te highlighten. Vaak zijn deze pennetjes dun en daar dus ideaal voor.

Waar breng je het aan? 

 

Op dit plaatje laat ik met behulp van de strepen zien waar je highlighter kunt aanbrengen. Zoals je ziet op je jukbeenderen (dan kun je de highlighter mooi laten verlopen met je blush), onder je wenkbrauw (hiermee lift je ook gelijk je wenkbrauw optisch), in je binnenste ooghoek (je ziet er dan gelijk ook wat wakkerder uit), op je neusbrug (je kan je neus smaller laten lijken als je aan de zijkanten een donkerdere oogschaduw aanbrengt, zorg dan wel dat de twee kleuren goed in elkaar overlopen. Dit vergt wel wat oefening!) , op je cupidoboog (hiermee laat je je lippen ook wat voller lijken) en een beetje op je kin. Wel moet je ervoor zorgen dat je niet teveel aanbrengt. Op dit plaatje hierboven zie je hoe mooi de highlight is. Highlighter laat je echt stralen, maar zorg dat je niet teveel aanbrengt.

Dit was deel 3 van Basics van Beauty. Ik hoop dat jullie hiervan wat geleerd hebben en net als ik gek op highlighter worden! Ik zou me een wereld zonder highlighter niet meer kunnen voorstellen. (Oké, dat is misschien wat overdreven, hihi ;))

Gebruik jij al highlighter? Zoja, waar gebruik je dat dan het liefste?

 

Liefs, Kimberly

 

 

 

Advertenties

5 thoughts on “Basics van Beauty – Deel 3

  1. Pingback: Basics van Beauty – Deel 4 | birdsandbeez

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s