Uncategorized

In the kitchen – Mon Chou Taart

Zaterdag besloten mijn moeder en  ik een heerlijke Mon Chou taart te gaan maken! We haalde al de ingrediënten in huis (we deden dit natuurlijk wel met behulp van een pakje hihi)  en gingen lekker aan de slag! Ik hou van bakken en vind het ook erg leuk om lekker in de keuken bezig te zijn met van alles en nog wat. Ik help mijn moeder ook vaak met koken, maar lekkere dingen maken blijft toch altijd wel het leukste! Lees snel meer voor het recept en het resultaat! 

Wat heb je nodig voor een heerlijke Mon Chou taart? Allereerst het pakje waarmee je het gaat maken. Wij hebben het pakje van Dr. Oetker gekocht, De Mon Chou taart. Wat moet je verder nog zelf toevoegen?:

– 200 gram  Mon Chou (dan kun je vinden in het koelvak)

–  250ml Slagroom

– 60 gram boter/margarine

– 100 ml water

Wat heb je nog nodig?

– Een springvorm met een diameter van 24cm

– Een mixer met een garden

Waar begin je mee?

Als eerste haal je het bakpapiertje uit de doos en doe je die in je springvorm. Daarna pak je een pannetje en doe je hier de boter in.  Zet deze op het vuur en laat het langzaam smelten.

 

Als de boter is gesmolten haal je hem van het vuur en voegt de mix van de taartbodem door de boter en roert het door elkaar. Als je alles goed door elkaar hebt geroerd, doe je de kruimelmix bodem in de springvorm en verdeel je alles gelijkmatig over de bodem. Doe dit met een lepel en druk hem plat tegen de springvorm. Dan krijg je dit resultaat:

 

Als je dit gedaan hebt en het er ongeveer zo uit ziet als de foto hierboven zet je de taartbodem ongeveer 10 minuten in de koelkast zodat hij hard kan worden.

Het bereiden van de Mon Chou taart

Doe de slagroom in een bak en klop deze tot die stijf is.  Je kunt controleren hoe de slagroom stijf is, zoals het hierboven ongeveer eruit ziet en om je vinger er even in te steken. Als hij dan niet van je vingers drupt is hij stijf.

 

Doe daarna de Mon Chou in een aparte kom en maak de Mon Chou glad met de mixer. Als de Mon Chou glad is voeg je het water en de taartmix toe en mix je daarna meteen alles weer lekker door elkaar. Als alles door elkaar is gemixt tot een luchtige massa voeg je de opgeklopte slagroom toe.

 

Daarna mix je alles op de laagste stand door elkaar. Dit moet je ongeveer 2 minuten doen, dan is alles als het goed is goed gemengd. Als het goed is ziet het er dan zo uit:

 

Als het eruitziet zoals hierboven kun je je taartbodem uit de koelkast halen en deze vullen met de Mon Chou mix.

 

 

Als je alles in de vorm hebt gedaan ziet het er natuurlijk nog niet echt uit als een taart. Verdeel hierna alles mooi en gelijkmatig over de bodem.

 

Dan ziet het er daarna ongeveer zo uit! Wij maken de taart nooit helemaal glad, meer een beetje zoals dit. Daarna zet je de taart in de koelkast en daar moet hij zo’n 2 uur opstijven voordat je hem kunt eten.

 

En in de avond lekker oppeuzelen! Je kunt op de Mon Chou taart zelf nog wat kersen of vruchten jam doen, maar ikzelf doe dat eigenlijk nooit. Ik ben meer van de naturelle versie! Hmmmmm….. De Home Made Mon Chou taart was echt heeeerlijk!! Ik ben er gek op hihi!

 

Hou jij ook zo van dingen maken in de keuken, of koop je liever alles al kant en klaar? 

 

Liefs, Kimberly

Advertenties

13 thoughts on “In the kitchen – Mon Chou Taart

  1. Ik ❤ dingen maken in de keuken echt heerlijk, maar pak ook regelmatig een pakje om dingetjes te maken .. wordt er in elk geval super happy van! ❤ je taart ziet er in elk geval erg lekker uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s