Basics van Beauty

Basics van Beauty – Deel 4

Vandaag is het weer maandag en dat betekend een nieuw deel van Basics van Beauty! In deel 4 gaan we het hebben over de perfecte wimpers. Hoe kun je het beste mascara opbrengen, waar en wat kun je ervoor gebruiken? Eerder verschenen al deel 1, 2 en 3. Deze delen kun je hier, hier en hier teruglezen.  Wil je weten hoe je de perfecte wimpers krijgt? Lees snel meer! 

Mascara is een make-up product dat bijna iedere vrouw wel gebruikt. Het maakt je ogen net wat sprekender en je ziet er meteen iets wakkerder uit. Ik zou zelf wel een paar dagen zonder mascara kunnen, maar als ik naar school of werk ga doe ik liever wel wat mascara op. Donkere en volle wimpers vind ik er zelf altijd mooi uitzien, wel moet je hiermee goed uitkijken dat je geen klontjes krijgt.

Zorg voordat je begint met het aanbrengen van mascara dat je mascara van de vorige keer helemaal van je wimpers af is. Je kunt dit gewoon doen met een watje met make-up remover. Als je dit niet doet kan het namelijk zijn dat je klontjes krijgt, en dus spinnenpoten. Zorg ook dat je een goede mascara in huis hebt. Mooie wimpers kan je voor een groot deel zelf creëren, maar zonder een goede mascara helpt het niet. Een goede mascara hoeft niet duur te zijn, je hebt namelijk ook goede mascara’s van Essence en Catrice. Op internet kun je al veel reviews vinden van deze mascara’s, daarom is het handig om van te voren even te kijken, zo bega je ook geen miskoop.

Werk met laagjes

Het mooiste resultaat op je wimpers krijg je als je met een aantal laagjes werkt. Zo worden je wimpers ook wat zwarter (of bruiner, het ligt eraan welke kleur mascara je koop) en blijft je mascara beter in de vorm. Zelf gebruik ik voordat ik mascara opbreng altijd een wimperkruller, om nog wat meer volume in mijn wimpers te krijgen. Dit hoef je natuurlijk niet te doen, het is maar net wat je zelf wilt. Breng nadat je de wimperkruller hebt gebruikt (als je deze hebt gebruikt) een laagje mascara aan en laat het even een paar seconde drogen voordat je aan een nieuw laagje begint. Je moet niet teveel laagjes gebruiken, anders krijg je een spinnenpoot effect.

Begin bij het begin

Als je het eerste laagje mascara aanbrengt zorg dan dat je bij de wortels begint, als je dit pas na een paar laagjes gaat doen zit er namelijk al meer mascara op de rest van je wimpers en worden deze ‘zwaarder’ waardoor je volume minder kan worden. Bij het eerste laagje hoef je eigenlijk nog niet eens naar het uiteinde van je wimpers toe te werken, maar dat is iets wat je zelf het fijnste vind. Ik begin altijd bij de wortels van mijn wimpers en ga gewoon door tot het einde.

Mascara op je onderwimpers

Onder je ogen zitten natuurlijk ook nog wimpers. Het is ook mooi om deze een beetje donkerder te maken. Je hoeft er geen lagen overheen te brengen, maar als je het borsteltje van je mascara zachtjes tegen je onderwimpers drukt is dat ook eigenlijk al voldoende. Als je je onderste wimpers namelijk borstelt met het borsteltje kunnen je onderwimpers erg lang worden, en soms is dat niet heel mooi.

Voor of na?

Als je oogschaduw en eyeliner gebruikt breng dan je mascara aan nadat je je oogschaduw en eyeliner hebt aangebracht. Als je dit nadat je je mascara hebt aangebracht wilt doen, kunnen je wimpers in de weg zitten en maakt dit het wat moeilijk. Wil je niet dat er mascara veegjes door je mooie ooglook komen? Gebruik dan een papiertje die je achter je wimpers zet, zo komen de spettertjes op het papiertje en niet in je ooglook. Heb je geen papiertje bij de hand en komen er toch wat spettertjes mascara in je ooglook? Laat deze dan even opdrogen, daarna kun je het makkelijk in een keer wegvegen of met een wattenstaafje met wat make-up remover eraf halen.

 

En dit was alweer deel 4 van Basics van Beauty. Volgende week maandag weer een nieuw deel! De basics zijn de belangrijkste dingen die je kunt weten!

Welke mascara gebruik jij op dit moment?

 

Liefs, Kimberly

 

Bron foto’s: Google

 

Advertenties

4 thoughts on “Basics van Beauty – Deel 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s