Basics van Beauty/Tips/Uncategorized

Basics van Beauty – Deel 5

Vandaag is het weer maandag, wat betekend dat het weekend weer voorbij is een nieuw deel van Basics van Beauty! Deze keer, in deel 5, ga ik het hebben over de lippen. Hou zorg je ervoor dat je lippen mooi verzorgd eruit zien en hoe je ervoor zorgt dat je lipstick zo lang mogelijk blijft zitten? Vandaag komt dat allemaal aan de beurt in deze Basics van Beauty! Lees snel meer!

Zachte lippen

Voordat je je lippen gaat stiften met je mooiste lipstick uit je stash, wil je natuurlijk wel dat je lippen velletjes vrij zijn en lekker zacht. Ook als je geen lipstick gebruikt wil je natuurlijk heerlijk zachte lippen. De beste manier om je lippen velletjes vrij en zacht te krijgen is door een lipscrub te gebruiken. Deze kun je kopen bij bijvoorbeeld Lush of zelf een maken door middel van honing, suiker en olijfolie. Binnenkort komt er een DIY op BirdsandBeez online! Breng de scrub aan over je lippen door zachte rondjes te wrijven. Op deze manier verwijder je de velletjes en worden je lippen lekker zacht. Heb je geen zin om een lipscrub te kopen of om er zelf een te maken? Dan kan je ook nog je tandenborstel gebruiken! Door met de haartjes van je tandenborstel zachte ronde bewegingen te maken over je lippen haal je hiermee ook de velletjes van je lippen af. Nadat je de scrub of je tandenborstel hebt gebruikt, breng je een lekkere lipbalm aan over je lippen, en je zult zien dat je lippen heerlijk zacht en velletjes vrij zijn!

Hoe breng je het aan? 

Als je lippen lekker zacht zijn en verlost zijn van de vervelende velletjes is het tijd voor het aanbrengen van de lipstick. Lipstick kun je op drie manieren aanbrengen: Gewoon vanuit de huls (de bekendste en makkelijkste manier), met een lippenseel (hiermee kun je je lipstick heel nauwkeurig aanbrengen) of met je vingers.

Huls

De bekendste manier van het aanbrengen van lipstick heeft denk ik niet veel uitleg nodig. Als je de lipstick aanbrengt vanuit de huls, schuif je de lipstick eruit en ga je met de stick over je lippen.

Lippenseel

Stift een beetje van je lipstick uit de huls op je hand of ga met het lippenseel voorzichtig over de lipstick. Op de manier heb je de kleur op het lippenseel en kun je nauwkeurig je lippen inkleuren.

Met je vingers

Dit is de meest onhygiënische manier, maar het kan wel. Doe een beetje van de lipstick op je vingers en wrijf deze over je lippen. Hiermee zorg je ervoor dat je lippen wat minder intens worden.

How to long lasting? 

Als je je lipstick draagt wil je wel dat deze zo lang mogelijk blijft zitten. Als je alleen maar lipstick aanbrengt blijft hij ongeveer 2 á 3 uur zitten, maar dat ligt eraan of je wel of niet eet/drinkt, anders word dat nog minder. Om je lippen nog langer mooi gekleurd te houden zijn er een aantal trucjes die je kunt gebruiken. Tegenwoordig heb je ook Lipstains, dit zijn stiften met vloeibare lipstick die in je lippen trekken en dus niet als een laagje over je lippen zit. Deze blijven vaak erg lang zitten, in ieder geval langer dan een lipstick! Het enige nadeel is wel dat je het niet makkelijk van je lippen krijgt. Zorg er dus voor dat als je een lipstain kiest, deze wel mooi bij je staat.

Lijnen

Door een lippotlood of een lipliner te gebruiken voorkomt je dat je lipstick uitloopt. Kies wel een lippliner die dezelfde kleur heeft als de lipstick die je wilt gebruiken. Het is natuurlijk niet mooi als je een kleurverschil ziet. Met de lipliner teken je een rand om je lippen. Volg de randen van je lippen goed!  Wat ik zelf altijd nog doe is met de lipliner mijn lippen ook inkleuren. Ik merk dat mijn lipstick dan veel langer en mooier blijft zitten.

Stiften maar! 

Nu is het tijd om je lippen in de kleuren met je lipstick. Dit kun je op een van de drie manier doen die ik hierboven al heb uitgelegd. Als je een laagje lipstick op je lippen hebt doe je lippen dan een paar keer over elkaar heen. Zo verdeel je de lipstick goed. Breng daarna nog een laagje aan, en herhaal dit. Hap als je klaar bent met het stiften even in een tissue, dan blijft je lipstick ook wat langer zitten.

Opvallen

Om de kleur van je lipstick en je lippen meer op te laten vallen kun je langs je lippen wat foundation of concealer aanbrengen. Zo laat je je lippen er nog meer uitknallen en maak je de huid rondom je lippen ook wat egaler. Wel moet je de foundation of concealer heel goed uitblenden! Anders zie je alsnog een rand langs je mond, maar dan van de foundation.

Om je lippen meer glans te geven, en om je lippen wat meer te laten opvallen kun je ook nog een mooie lipgloss gebruiken. Je kunt een transparante gebruiken of een kleurtje die in de richting komt van je lipstick. Zo krijg je een mooi glansje over je lippen.

 

En dit was de Basics van Beauty van deze maandag! Volgende week heb ik weer een nieuw deel voor jullie klaarstaan. Ik hoop dat jullie op deze manier heerlijk zachte en long lasting lips krijgen.

Wat is jou favoriete lipstick en lipstick kleur? 

Liefs, Kimberly

 

Bron foto’s: Google, Weheartit

 

Advertenties

7 thoughts on “Basics van Beauty – Deel 5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s